„Laikas mokykloje – brangi dovana, duota mums visiems, kad taptume: protingesni, geresni, brandesni ir tobulesni.“ (Tomas Manas)

      Gegužės  30-ąją mūsų gimnazija išlydėjo IX-ą abiturientų laidą. Šventiškai pasipuošusius abiturientus ir mokytojus paskutinis skambutis pakvietė į įspūdingą renginį, kurį vedė ir dainomis džiugino Klaipėdos miesto dainininkės Rosana Štemanetian ir Oksana Auškalnytė – Mockuvienė.

             Video filmas priminė, kokie šių metų abiturientai, kokiomis veiklomis pasižymėjo gimnazijoje ar už jos ribų. Šventės metu skrabalais grojo gimnazijos socialinio parnerio Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro tautinės muzikos ansamblio „Ralio“ mokiniai Mantas Šličius ir Karolis Butkevičius,  akordeonu – koncertmeisteris Dovydas Alejūnas. Nuotaikingą pasirodymą dovanojo šio centro šokių kolektyvas „Vijurkas“ (mokytojos Laura Šleiniūtė ir Violeta Šleinienė). Mažieji šokėjai daugelį privertė mintimis sugrįžti į nerūpestingą vaikystę.    

           Sveikinimo žodį tarė gimnazijos direktorius Marius Vilimas, linkėjimus auklėtiniams išsakė IVA, IVB, IVC, IVD, IVE ir IVF gimnazijos klasių auklėtojos Erika Rybakova, Simona Jankauskė, Aldutė Pukinskienė, Lina Griščenkovienė ir Laura Jurevičienė. Labiausiai nusipelniusiems abiturientams gimnazijos direktorius įteikė padėkas ir paskelbė geriausią 2023 metų abiturientą, kuriuo tapo IVC klasės gimnazistas Nerijus Lukošius. Taip pat buvo paskelbtos gimnazistų sugalvotos nominacijos mokytojams ir apdovanoti nugalėtojai.

           Kaip ir kiekvienais metais, IV klasių gimnazistai perskaitė testamentą bei perdavė simbolinį mokyklos raktą III-iokams. Šventės kulminacija tapo būsimos mokinės Lukrecijos Lūžaitės rankose laikomas mokyklinis varpelis, kuris nuskambėjo paskutinį kartą jau kviesdamas ne į pamokas, o į paskutinį etapą – egzaminus. Nuskambėjus paskutiniams skambučiui, direktoriaus pavaduotoja ugdymui  Loreta Sadauskienė perskaitė Direktoriaus įsakymą Dėl leidimo abiturientams laikyti brandos egzaminus. Renginio pabaigoje abiturientai kaip pagarbos, padėkos ir atsisveikinimo ženklą įteikė mokytojams gėles.

         Birželio 1-osios rytą mūsų ir kitų uostamiesčio mokyklų abiturientai rinkosi į Lietuvininkų aikštę, iš kurios eisena patraukė į Paskutinio skambučio šventę Klaipėdos laikrodžių muziejaus kiemelyje, kur juos sveikinęs miesto meras Arvydas Vaitkus linkėjo išsikelti sau aukštai karteles ir suprasti, kad žmonės kiekvieną žmogų vertina pagal nuveiktus darbus ir padorumą. Po sveikinimo visoms Klaipėdos mokykloms meras kartu su Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintiene įteikė sveikinimo atvirukus. Tarp įteikimų vyko ir muzikinės pertraukos – moksleiviai abiturientus nustebino ne tik dainų, bet ir šokių numeriais.

          Linkime abiturientams sėkmės per egzaminus ir gražaus gyvenimo kelio!