Kovo 14-ąją gimnazijos bendruomenė buvo pakviesta susipažinti su paslaptingu skaičiumi „Pi“ (π) ir kartu su pasaulio matematikais bei visais besidominčiais matematika paminėti šio iracionalaus skaičiaus dieną.

Iš visų skaičių, vartojamų matematikoje, gamtos moksluose, inžinerijoje bei kasdieniame gyvenime, nedaugelis yra susilaukę tokio didelio dėmesio kaip skaičius π. Matematikoje π reikšmė lygi 3,14 (suapvalinta iki 2 skaitmenų po kablelio). Todėl švęsti pasirinkta kovo 14-oji, nes šalia parašę mėnesį ir dieną gauname konstantą 3,14. 

Šiuo skaičiumi domėjosi ir mūsų gimnazistai integruotoje matematikos ir biologijos pamokoje „Paslaptimi apipintas skaičius „Pi“. Susirinkusieji išgirdo skaičiaus istoriją bei turėjo galimybę patys „prisiliesti“ prie šio skaičiaus ir praktiškai apskaičiuoti kuo tikslesnę jo reikšmę. Mokiniai sprendė realaus turinio uždavinius bei kūrybiškai ieškojo gamtoje apskritimų ar skritulių. Taikė matematines formules skaičiuodami plotus bei perimetrus.

Pasitikrinus turimas žinias ir įsivertinus atliktas užduotis visi buvo pakviesti ragauti mokinių keptų apvalių sveikuoliškų pyragų.

Džiugu, kad renginys visiems suteikė gerų emocijų ir leido „susidraugauti“ su matematika.