Gruodžio 5 dieną jaunimo klasių mokiniai ir mokytojos jungėsi į nuotolinį motyvacijos renginį „Atrask negalioje – galią“, kurį organizavo Regioninis karjeros centras. Šio renginio skleidžiama žinutė – negalia nėra kliūtis siekti tikslų. Kartu jungėsi mokyklos iš įvairių Lietuvos miestų.

        Tiesioginės transliacijos metu mokiniai klausė pranešimus, stebėjo diskusijas negalios ir motyvacijos temomis.

          Renginyje dalyvavo ir su mokiniais bendravo paralimpinis čempionas, Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius, ergoterapeutė Raimonda Kavaliauskaitė, studentė Ramunė Omolo, siekianti 5 aukštojo mokslo diplomo, Naujojo Teatro aktorė Kristina Grūšelionytė ir edukologė Gintarė Razulevičiūtė.

     Virtualiai lankėmės Lietuvos paraplegikų asociacijos organizuotoje kasmetinėje stovykloje,  sužinojome, kad paraplegija – abiejų rankų arba kojų paralyžius, prisiminėme motyvacijos ir užimtumo svarbą žmogaus gyvenime, išgirdome, kas padeda išgyti ir nepasiduoti (pvz., skaitymas, pagalba kitiems, dėkingumo praktika, bendruomenės sukūrimas arba suradimas, fizinis aktyvumas, sveika mityba), sužinojome, kad sunkumuose slypi galimybės, tačiau reikia drąsos būti savimi, o negalia ne kliūtis tapti aktoriumi ar kuo tik svajoji būti.