Nuo 2017 metų Britų taryba kartu su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK) Klaipėdos regione įgyvendina Europoje didelio pasisekimo sulaukusį projektą „Svajonių komandos“ (angl. „Dreams & Teams”).

         „Svajonių komandos“ – tai unikalus projektas, skirtas per sportines veiklas ugdyti mokinių lyderystę, organizacinius gebėjimus, bendradarbiavimo, darbo komandoje įgūdžius bei suteikti žinių ir gebėjimų pedagogams ugdant mokinių tarpe lyderystę ir kitas XXI amžiaus kompetencijas, taip pat skatinti Klaipėdos regiono mokyklų bendradarbiavimą.

      Penktame projekto sezone (2021-2022 m.) mūsų komanda susibūrė iš trijų Klaipėdos gimnazijų.  Jaunieji lyderiai iš „Aitvaro“ gimnazijos,  Hermano Zudermano ir Suaugusiųjų gimnazijų aktyviai įsitraukė į  projekto planavimą bei veiklų realizavimą nuo 2021 m. gruodžio mėn. Komandoje buvo ir patyrusių dalyvių, ir naujokų. Tik daugybės susitikimų, užsiėmimų, mažų pergalių ir nusivylimų dėka,  skirtingų kultūrų dalyviams pavyko suformuoti ir įgyvendinti projekto galutinį tikslą – bendrą šokį.

         Mokiniai sukūrė ir pristatė keturių šiuolaikinių šokių kompoziciją. Breiko šokį atliko mūsų gimnazijos mokinys Mantas. Visų žiūrovų širdis užkariavo Manto atliekami salto ir kiti akrobatikos elementai. Mokinės iš „Aitvaro“ ir Hermano Zudermano gimnazijų sukūrė ir atlikto Hip Hopą, moderną ir šiuolaikinį šokius. Renginio pabaigoje visa komanda susirinko į bendrą Flashmob‘ą. 

      Dėkojame visiems projekto dalyviams už suteiktą džiaugsmą būti kartu bei puikius rezultatus!