Prieš pat žiemos šventes į mūsų gimnaziją atvyko Geros savijautos programos „Gyvenimas darnoje“ kūrėjai ir įgyvendintojai Agnė ir Donatas, kad padėtų mokiniams ugdytis socialinius emocinius įgūdžius, gilesnį savęs pažinimą, stiprinti jaunuolių psichologinį atsparumą, savivertę bei jų motyvaciją mokytis ir… daryti gerus darbus.

            Edukacinio užsiėmimo pradžioje mokiniai sužinojo apie garso poveikį, įsitikino, kad garsas gali būti ne tik girdimas, bet ir matomas bei jaučiamas, pabandė groti daugeliui dar nematytu instrumentu – Tibeto dainavimo dubenimis (varpais). Antroje edukacijos dalyje mokiniai turėjo galimybę atlikti meditaciją, savianalizę, patirti, kad mes esame daugiau negu mūsų mintys, kad sužinojus daugiau apie save, pažinus savo „vidinį velniuką“, galima koreguoti savo charakterį ir savo gyvenimą norima linkme.

         Nuostabą kėlė suvokimas, kad žmogaus ląstelių ne mažiau nei žvaigždžių mūsų galaktikoje, kad egzistuoja bendra pasaulio energija, kad viskas pasaulyje susiję ir reikia mūsų pastangų palaikyti darnai, kad turime laikytis vienas kito, gyventi bendrystėje, nes, kaip sakė lektoriai, bitės turi bites, skruzdės turi skruzdes, o žmonės turi žmones.