Siekdami daugiau dėmesio skirti ekologinėms problemoms spręsti, birželio 10 dieną su mokiniais dalyvavome Lietuvos jūrų muziejaus surengtame renginyje „Tvarios ateities kūrėjų laboratorija „Be atliekų“ ir sužinojome, kaip keisti savo vartojimo įpročius ir prisidėti prie tvarios ateities kūrimo. Laboratorijų erdvėje Danės skvere vienu tikslu susirinko virš 30 gamintojų, kūrėjų, tvarių idėjų generatorių, kurie praktiškai supažindino su sprendimais, paslaugomis, produktais, išradimais, kurie prisideda prie aplinkai draugiškesnio gyvenimo būdo.

             Pirmiausia, išvydome Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto studentų socialinių plakatų parodą „Nuo EGO prie EKO“. Tyrinėjome Baltijos jūros vandenį, sužinojome apie dumblių teigiamas ir neigiamas savybes, apie jūroje paliktų žvejybinių tinklų žalą. Ragavome ir bandėme atskirti „gyvą“ vandenį iš krano ir iš plastikinio butelio. Pamatėme sumažintus saulės ir vėjo jėgainių modelius. Sužinojome, kiek anglies dioksido iškvepia žmogus ir kiek jo sugeria medis. Apsilankėme elektriniame autobuse „Dancer“. Ne tik važiavimas šiuo autobusu, bet ir jo gamyba draugiškesnė aplinkai – korpusas pagamintas naudojant perdirbtą plastiką, autobusas visiškai netaršus, lengvesnis už kitus šios klasės autobusus.

        Dalyvaudami viktorinose ir eksperimentuose, turėjome  galimybę laimėti rašiklį, gertuvę, termosą ar kitą naudingą prizą. Po šio prasmingo renginio kiekvienas išėjome pasiryžę keisti savo gyvenimo įpročius ir aktyviau prisidėti prie pasaulio išsaugojimo.