Mūsų gimnazijoje π dienos minėjimas jau tampa tradicija. Daugeliui yra žinoma skaičiaus π reikšmė . Tačiau matematikai sako, kad skaičius neturi pabaigos ir vargu, ar kada nors bus apskaičiuota jo tiksli reikšmė. Žinoma, visus skaičiaus π skaitmenis po kablelio gali išmokti tik genijus.

                  π reikalingas visiems, be jo neapsieina mokslai … Jam kuriamos eilės bei muzika. Tai kas tas π? Kuo jis ypatingas? Kodėl būtent jam skirta diena, kurią švenčia pasaulio matematikai ir visi jiems prijaučiantys? Į šiuos ir kitus klausimus šiemet mokiniai rado atsakymus integruotoje atviroje pamokoje „Paslaptingasis skaičius π“. Pamokoje mokiniai sprendė matematikos uždavinius, išklausę skaičiaus π atsiradimo istoriją, atsakinėjo į paruošto testo klausimus. Originaliai maketavo sveikesniais produktais papildyto pyrago receptą word programoje.

             Gimnazijos mokinės visus kvietė vaišintis pačių keptais apvalios formos pyragais. Taip pamokoje „prisilietėme“ prie šio nuostabaus skaičiaus, lydimo ne tik matematiniais skaičiavimais, bet ir skonių įvairove.   

                                                                                                     Mokytojos Lina, Loreta ir Aldona